Opvallende dingen bij de Milaan woon- en designbeurs

De jaarlijkse designweek in Milaan is weer ten einde. Dit was hét moment om de nieuwste trends op het gebied van wonen, interieur en design te spotten. Heel Milaan is design en iedereen vecht op deze beurs om aandacht, van jong tot oud. Innovatie, originaliteit, creativiteit en betaalbaarheid waren dit jaar kernwoorden. Een hoogtepunt van de beurs.

Tegenstellingen worden steeds vaker gebruikt in de woon- en designbranche. Kleuren, maar ook materialen worden gecombineerd. Zo komen zwart en wit veel terug in nieuwe collecties. Veel nieuwe kleuren zien we ook steeds vaker terug. Zoals onder andere oranje, perzik, abrikoos, zalm en citroengeel.
De tweede tegenstelling is die tussen strakke lijnen en geometrische vormen. Cirkels, driehoeken, kegels en vierkanten vormen de basis voor tafels of design fauteuils. In veel creaties, bijvoorbeeld textiel zien we een schetsje of krabbeltje terug, ook wel een doodle genoemd. In het gebruik van materialen zijn ook tegenstellingen te zien. Van warme materialen zoals koper, goud en hout tot koude industriële materialen als beton, glas en ijzer. Dit is perfect gecombineerd.